Кожен рівень – вірш: в Україні створили безкоштовну гру-головоломку

0
64

Дана програма є безплатною.

Український розробник ігор Олександр Козлов створив гру-головоломку на знання української поезії.

Гра називається “Лагода”, пише “Галицький кореспондент” з посиланням на сторінку автора.

Вона підходить і на iOS, і Android.

“Як запевняє дещо пафосний опис застосунку, рівні Лагоди допомогли створити Тарас Шевченко, Леся Українка та інші видатні українські поети. Річ у тому, що кожен рівень Лагоди – це вірш. Хитрі алгоритми його псують, а задача гравця – виправити всі помилки і відтворити оригінальний текст”, – йдеться в дописі.

У бібліотеці гри більш ніж 30 авторів і понад 400 віршів. Цей проєкт орієнтований в першу чергу на дві групи людей – тих, хто любить читати вірші, і тих, хто не любить.

Лагода задумувалась як спокійна, медитативна гра. Ця головоломка не кидає вам виклик, вона просто хоче допомогти вам розслабитися. Багато уваги приділено звуковим ефектам і атмосфері, на вас не тисне жодний таймер, звідусіль не вистрибують рекламні банери. Їх узагалі у грі немає.

“Я подумав, що реклама умовного казино погано поєднується з українською поезією. Розумію, що у більшості з вас на думці зараз лише одне запитання: як ми можемо підтримати цей проєкт? Насправді дуже просто. Розкажіть про нього друзям. До речі, у Лагоді напрочуд зручний інструментарій для поширення віршів: їх навіть можна трошки розфарбувати перед відправленням у соцмережі. Ох, хіба це не мрія?”, – додає автор гри.