У соборі Святої Софії відбувся останній виступ франківського вокального квінтету «ADORO» в Римі

0
68

У неділю перед Богоявленням ГНІХ за григоріанським календарем, 2 січня, у прокатедральному соборі Святої Софії УГКЦ в Римі відбулася Божественна Літургія, після якої мігранти насолодилися різдвяним концертом від івано-франківського вокального квінтету «ADORO».

«Переживати Різдво не означає пригадати подію, що відбулася майже дві тисячі років тому на святій ізраїльській землі, де народився Ісус Христос. Пережити духовно народження Христа означає прожити Його народження тут, де я є. Ці відчуття подібні до того, коли ви щось чи когось шукаєте і нарешті знаходите. Поставимо собі запитання: навіщо мені прихід Месії на цю землю?» – закликав задуматися вірян о. Юрій Павлюк під час проповіді. За словами душпастиря, кожен із нас усвідомлює, що потребує Когось, хто може визволити і спасти. Крім цього, як наголосив проповідник, хто визнає свою неміч, той насправді дуже сильно радіє приходу Месії. «Коли я дійсно досліджую свою слабкість, тоді тішимутимусь тим, що Христос приходить в ріку Йордан, щоб отримати хрещення від Івана. Тоді я буду споживати свячену йорданську воду не як магічний оберіг, який мене від всього захистить, а вона стане фізичною присутністю Ісуса для мене. Заохочую кожного з вас пізнавати свою неміч і слабкість, свій гріх, аби зрозуміти, яка мета Ісуса в нашому житті», – додав священник.

По закінченні богослужіння відбувся останній виступ івано-франківського вокального квінтету «ADORO» в Римі, який, як відомо, цими днями перебував із колядою в українських громадах міста. «Нам приємно, коли нас підтримують і слухають, приємно бачити ваші очі, сповнені радості», – сказав під час виступу Дмитро, учасник колективу. Як засвідчили хлопці з гурту, вони приїхали, щоб показати, що українська молодь знає своє коріння і прагне, аби українську пісню почув увесь світ.

У першій частині концерту прозвучали різдвяні колядки, а в другій – українські пісні. Українських мігрантів вразило, зокрема, виконання пісні «Садок вишневий коло хати» на слова Тараса Шевченка і кавер-версія музичної композиції «Чому» на слова та музику Олександра Пономарьова. Гурт завершив свій виступ «піснею, що дуже сильно болить», якою хлопці засвідчили, що українська молодь боронить українські кордони, – повстанською піснею на слова і музику Романа Дубчинського «Стою я в лісі самотою».

На завершення о. Марко Семеген, ректор собору, подякував квінтетові «ADORO» за те, що приїхав до мігрантів із колядою в цей Різдвяний час. «Дякую від імені всієї громади за вашу творчість, за те, що ви нам принесли так багато радості. Бажаємо вам Божого благословення в усіх ваших справах! Зростайте й діліться своїм талантом, адже важливо в житті ділитися тим, що маєш, на славу Божу, аби зберігати українську культуру і передавати її наступним поколінням», – побажав душпастир.

Пресслужба релігійного товариства «Свята Софія»