На другий день Різдвяних свят Івано-Франківська Архієпархія поповнилася чотирма дияконами

0
158

Сьогодні, 8 січня, у другий день Христового Різдва, ми відзначаємо Собор Пресвятої Богородиці, славлячи гідність Богоматеринства. З цієї нагоди Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин очолив Архієрейську Божественну Літургію в храмі Різдва Христового, що в обласному центрі. Громада храму напередодні саме відзначала свій престольний празник.

У співслужінні численного духовенства Митрополит Володимир очолив святочне богослужіння та привітав парафіян з Різдвяними святами. Після читання святого Євангелія, адміністратор храму прп. о. Софрон Зелінський, ВС зачитав для вірних Різдвяне послання Митрополита Володимира, де особливе місце займають роздуми про сім‘ю.

«На Різдво заносимо молитви до Пресвятої Родини: Ісуса, Марії та Йосифа. Вони допоможуть нам по-новому відкрити покликання кожного зокрема та в наших родинах. Ми маємо йти за прикладом Пресвятої Родини, зробивши місце для Господа у наших серцях, особливо серед наших життєвих труднощів і випробувань», – йдеться в посланні.

Особливим цей день став для чотирьох випускників Івано-Франківської Духовної семінарії: Володимира ГанжіІгоря Матвійчука, Дмитра Белея та Станіслава Андрушкевича, які в часі Літургії отримали святе Таїнство священства у ступені диякона. Чин поставлення диякона традиційно звершується в часі Служби Божої, після освячення чесних дарів.

Після спільної молитви, Митрополит Володимир привітав громаду з храмовим святом, яке вони відзначили вчора. Владика також склав вітальні слова в адрес нововисвячених дияконів, бажаючи вірності та наснаги у служінні.

Окремо Митрополит Володимир привітав іменинниць та всі родини.

«Родина – це справді є щось дуже благословенне. В родині ми по справжньому бачимо те Боже благословення, яким Господь ділиться з людиною, адже в родині ми стаємо співтворцями нових людей. Пам‘ятаймо собі, якби не було наших родин, наших батьків – не було б і нас з вами. Тому сім‘я – це завжди щось величне. Не випадково, Господь в цих Різдвяних святах народжується в сім‘ї та звертає нашу увагу саме на наші родини: дивлячись та прославляючи Пресвяту родину – маємо наслідувати їх у своїх сім‘ях», – закликав Архієрей.

В свою чергу від імені нововисвячених дияконів зі словом-подякою за уділене святе Таїнство до Владики звернувся диякон Володимир Ганжа, запевняючи якнайкраще здійснювати довірене їм служіння.

Після спільної молитви всіх присутніх привітав зі святом Різдва Христового парафіяльний вертеп. Діти та молодь парафії співали гучних коляд та віншували кожному на щасливий і Богом благословенний рік.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ