Нові Святі і Блаженні, юний комп’ютерний геній Карло Акутіс буде беатифікований 10 жовтня: ким він був?

0
536
Карло Акутіс буде беатифікований 10 жовтня

Італійська Єпархія Ассижу, де похований юний комп’ютерний геній, та й увесь Католицький світ з радістю отримали цими днями звістку з Ватикану про беатифікацію Карла Акутіса, яка відбудеться в Ассижі в суботу, 10 жовтня, о 16 годині в папській базиліці Святого Франциска. «Радість, яку ми чекали певний час, нарешті має дату, – каже місцевий єпископ Доменіко Соррентіно.

Очолить богослужіння кардинал Анджело Беччіу, Префект Конгрегації в справах визнання святих.

«Приємно, що такі новини приходять тоді, коли ми готуємося до свята Торжественного поклоніння пречистим Тайнам Тіла і Крови Господа нашого Ісуса Христа (в УГКЦ 18 червня). Адже молодий Чарльз відзначився своєю любов’ю до Євхаристії, яка визначала його дорогу до Неба. Новина, – додає єпископ Доменіко Соррентіно, – являє собою промінь світла в цей період, в якому в нашій країні ми боремося із важкою ситуацією через пандемію, соціальними та економічними проблемами. Останніми місяцями ми стикаємося з усамітненням та дистанціюванням, відчуваючи найбільш позитивний аспект Інтернету, комунікаційної технології, для якої Карло мав особливий талант».

Слуга Божий Карло Акутіс охарактеризований Папою Франциском як зразок юнацької святості. У квітні минулого року Понтифік у своєму листі «Christus vivit» звернувся до всіх молодих людей у ​​світі, в якому він зокрема представив Карла Акутіса як модель юнацької святості в епоху цифрових технологій. З моменту проголошення Карла Блаженним йому буде також надано Католицькою церквою титул покровителя Інтернету.

Тож пропонуємо до уваги наших читачів добірку матеріалів, ким був Карло Акутіс.

Джерело: щоденна газета Єпископської Конференції Італії «Avvenire»
© (переклад) Нова Зоря

Добірка публікацій по темі:

СЛУГА БОЖИЙ КАРЛО АКУТІС: ПРИНОШУ СВОЇ СТРАЖДАННЯ ЗА ПАПУ І ЦЕРКВУ

Юний комп’ютерний геній: автострадою до Неба

Без нього не було би католицького інтернету