Путін ставить ультиматум Папі Франциску: «Не смій це робити»… – безпрецедентний випадок

0
621

«Нєт…». Папа Франциск не повинен їхати до Києва… Злочинний російський уряд не перетравив запрошення Володимира Зеленського, скероване Папі Римському відвідати Українську столицю, оточену військами володимира путіна. В той час, коли ще не було жодного офіційного підтвердження, російська дипломатія вже з поспіхом і на випередження скерувала до Держсекретаріату Ватикану «ноту-стоп» щодо можливого візиту: «Якби він відвідав Україну саме зараз, то зробив би послугу не стільки Зеленському, скільки Сполученим Штатам», — йдеться в ноті, згідно з повідомленням журналіста Массімо Франко в італійській газеті Corriere della Sera. Візит Святішого Отця до Києва таким чином розглядається москвою як об’єктивна підтримка ворогів путіна і тому може спровокувати безпрецедентну напруженість у відносинах між москвою та Ватиканом.

Хоча багато експертів вже вважають ці відносини скомпрометованими через виразну позицію Папи Франциска, який чітко і неодноразово дав зрозуміти, що він готовий зробити все, щоб розпочати переговори, які можуть зупинити війну. Але водночас, він також чітко вказав на відповідальність росії за жахливу війну, а не військову спецоперацію в Україні. Крім того, перед виступом Зеленського в італійському парламенті відбулася особиста розмова Папи з українським президентом. Усі ці сигнали вказують на те, що путін неабияк «страждає», тому що міжнародна ізоляція все чимраз більше підтверджується та посилюється. І саме вона вводить його в обсесивно-компульсивний розлад після військової агресії…

І не тільки. Ходять чутки, що в російському посольстві при Святому Престолі незабаром відбудуться кадрові зміни. Як повідомляє італійська газета «Il Messaggero», москва планує замість Олександра Авдєєва, заслуженого дипломата у Ватикані (з 2013 року), прислати Олексія Парамонова, директора європейського департаменту МЗС росії, який останніми днями погрожував помстою Італії за її підтримку України.

©novazoria.com.ua

За матеріалами італійських видань:
https://www.liberoquotidiano.it
https://www.corriere.it
https://www.ilmessaggero.it