У лікарнях Івано-Франківська молитимуться перед фігурою Фатімської Матері Божої

0
121

У понеділок, 28 березня, у світлі акту посвячення Папою Франциском Непорочному серцю Марії України та росії, медичні капелани Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ розпочнуть проведення особливих молитов перед фігурою Фатімської Матері Божої у медичних закладах Івано-Франківська.

З благословення Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина душпастирі будуть молитися у медичних закладах спільно з недужими, взиваючи до Божого милосердя перед фігурою Фатімської матері Божої.

За словами Голови комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ о. Ярослава Рохмана, сьогодні у лікарнях є дуже багато хворих, які потребують особливої душпастирської опіки.

«В наших лікарнях знаходяться поранені військовослужбовці та пацієнти, які в часі повітряної тривоги не можуть спуститися в безпечне місце і залишаються у своїх палатах. Їх небагато, але вони мають особливі переживання. Саме тому кожного дня в тій медичній установі, де перебуватиме статуя Матері Божої Фатімської, відбуватимуться особливі молитви – молебні, вервиці, Літургії», – сказав о. Ярослав Рохман.

Фігура Матері Божої по декілька днів знаходитиметься в різних медичних установах на території нашої Архієпархії. Розпочнуться спільні моління до Матері Божої Фатімської в обласній дитячій клінічній лікарні.

«Україна зараз переживає страшну велику біду. Від початку російського вторгнення в Україну було вбито 135 дітей. Ще 184 дітей отримали важкі поранення. Це кличе нас розпочати наші молитви саме у дитячій лікарні», – пояснює Голова комісії у справах душпастирства охорони здоров’я.

Медичні капелани закликають спільно молитися, оскільки саме молитва сприяє тому, щоб кожна людина отримала ласку від Бога – благословення і мир у своє серце в цей непростий час. Коли людина умиротворена, вона є джерелом миру і зуміє робити багато хороших справ.

Нагадаємо, що сьогодні, 25 березня 2022 року, Святіший Отець Франциск посвятить росію та Україну Непорочному серцю Марії. Владики Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні єднатимуться з Папою цього дня із Зарваниці. Пряму трансляцію цієї особливої молитви з коментарем українською мовою проведе «Живе телебачення». Початок о 18:00 за київським часом.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ