Архієпархія долучилась до відправлення чергової гуманітарної допомоги

0
39

Волонтерський рух при Івано-Франківській Архієпархії, що займається збором гуманітарної допомоги, а також піклується про побут примусово переміщених осіб, за останні дні прийняв та розфасував багато тонн продуктів харчування, засобів гігієни та речей першої потреби. Люди з цілої країни мобілізували свої сили, долучаючись до подібних збірок.

Цими днями волонтери Архієпархіального Координаційного антикризового центру долучилися до відправлення допомоги для потреб Харківської та Чернігівської Військово-Цивільної Адміністрації.

До збору цього гуманітарного конвою приєдналися Архієпархіальний Координаційний антикризовий центр, підприємці, волонтери, депутатський корпус, а також місцева влада Івано-Франківська. Спільними зусиллями до Харківської ВЦА було відправлено 140 тонн гуманітарної допомоги (вклад Архієпархії – 20 тонн), а до Чернігівської ВЦА відправилися 120 тонн (вклад Архієпархії – 7 тонн).

Загалом гуманітарна допомога складається з продуктів харчування тривалого зберігання, засобів гігієни, медикаментів, одягу тощо.

«Наші волонтери протягом цих днів багато працювали, щоб розфасувати величезну кількість різноманітної гуманітарної допомоги. Ми щасливі, що весь вантаж, який отримуємо, швидко відправляється туди, де на нього дуже чекають. Сьогодні для людей, які залишилися заблоковані, наша допомога – необхідність та порятунок», – зазначив Віце-економ Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ прот. Віталій Максимів.

Нагадаємо, що з початку російсько-української війни «гуманітарні» фури з Архієпархіального координаційного центру прибули до різних міст – у населені пункти Донеччини, ХарковаСум, Києва.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ