«Українська – це легко»: у Католицькому ліцеї безкоштовно навчатимуть державної мови

0
126

У Католицькому ліцеї св. Василія Великого запускають спеціальний безоплатний курс української мови для тих, хто має бажання покращити письмове та усне мовлення. Проєкт онлайн-викладання державної мови для внутрішньо переміщених осіб виник на базі Антикризового координаційного центру Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Директор Католицького ліцею о. Маркіян Букатчук наголосив на тому, що сьогодні існує великий запит та щире намагання покращити свої знання з української мови тих людей, які, рятуючи своє життя, знайшли прихисток у єпархіальних адміністративних будівлях. Проте, долучитися до проєкту може будь-хто охочий, щоб почерпнути необхідні знання.

«Ми радо підтримали даний проєкт та вирішили запропонувати варіант програми, яка змогла б посприяти лексичному і граматичному освоєнню української мови на рівні дорослої людини», – зазначив о. Маркіян Букатчук.

Команда філологинь Католицького ліцею створила ряд цікавих занять для практикування української.

«Завдячуємо нашим філологиням, які як професіонали не тільки вміють, але прагнуть долучитися до ініціативи. Вчителькам вже вдалося розпрацювати курс під назвою «Українська – це легко», – продовжив керівник навчального закладу, – онлайн-формат посприяє залученню тих людей, які фізично не змогли б бути присутніми на заняттях».

Безкоштовно долучатися до онлайн-занять можна щовівторка та щочетверга о 17 годині. Для цього потрібно заповнити форму за посиланням.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ