Німеччина. Бенедикт XVI у Регенсбурзі з візитом до свого хворого брата

0
68
Бенедикт XVI у Регенсбурзі з візитом до свого хворого брата

Папа-емерит прибув до німецького міста, щоб бути поруч зі своїм хворим братом о. Георгом. З ним також в подорожі монсеньйор Генсвайн і група співробітників.

Подорож до Німеччини, з тихого монастиря Mater Ecclesiae у Ватикані до Регенсбурга, щоб бути поруч із хворим 96-річним братом. Таку непросту подорож здійснив 93-річний Бенедикт XVI, який покинув свою резиденцію та прибув у рідну країну у супроводі монсеньйора Георга Генсвайна, лікаря, медичної сестри, одного волонтера з спільноти «Memores Domini» та заступника командира Жандармерійського корпусу держави Ватикан.

Папа емерит, зазначає директор прес-служби Ватикану Маттео Бруні, проведе «необхідний час» у Регенсбурзі.

Дуже дружні брати Рацінгери, в різниці віком в три роки, були висвячені на священиків того ж дня, 29 червня 1951 року в катедрі Фрайзінга. Життєві обставини привели їх до різних напрямків – геніальний музикант Георг та теолог вищого рангу Йозеф, – але взаємний зв’язок завжди залишалася міцним і теплим. Підтвердженням цього є, зокрема, численні візити, які Георг Рацінгер здійснив у Ватикан з 2005 по 2013 роки, у роки Понтифікату брата і навіть після його зречення.

Коли в 2008 році мерія міста Кастель Гандольфо, де розміщена літня резиденція папи, вирішила присвоїти о.Георгу почесне громадянство, то папа Бенедикт XVI, отримавши цю звістку, висловився зі словами великої прихильності: «Мій брат з мого народження був для мене не лише компаньйоном, але й надійним проводирем. Він завжди представляв точку орієнтації та співвідношень з ясністю та рішучістю щодо своїх рішень “.

Джерело: щоденна газета Єпископської Конференції Італії «Avvenire» 
© (переклад) Нова Зоря