«Подбаємо про кожного»: Карітас допомагає потребуючим

0
32

У благодійній організації «Карітас» Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ – постійна метушня та рух, що вже стали для працівників центру буденністю та стилем життя. Сотні людей щодня отримують тут необхідну допомогу – як гуманітарну, так і психологічну.

Згуртувавши всі свої сили та можливості, у Карітасі ретельно формують продуктові набори, засоби гігієни, та необхідні для життя речі. Завантаження та розвантаження допомоги, яку отримують від партнерів та друзів з різних міст та з-за кордону відбуваються на рівні конвеєра, що допомагає чітко розуміти, скільки необхідної допомоги формується чи видається за робочий день.

Працівників, які відповідають за моніторинг та звітність жартома порівнюють зі справжніми обчислювальними машинами, які контролюють масштаби роботи. 

Тож, за минулий тиждень Центр приймання вимушених переселенців Карітас Івано-Франківськ видав гарячі обіди для 3859 осіб, а також продуктові набори для 2454 осіб. 

Також, 427 сімей отримали набори для побуту (постіль, одяг, посуд, ковдри), та 266 одиниць дитячого харчування. 

1506 осіб отримали гігієнічні набори: волонтери видали 124 одиниці дитячих підгузків та засобів дитячої гігієни, а також медикаменти для 208 осіб. 

«Ми розуміємо, що потреби тільки збільшуються, але ми вдосконалюємося та намагаємося допомогти кожному потребуючому», – коментують волонтери Карітасу.

Нагадаємо, що Карітас Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ щодня надає гуманітарну допомогу усім переселенцям, які прибувають із зони бойових дій. Потребуючих забезпечать: гарячим харчуванням, продуктовими наборами, наборами особистої гігієни, антисептиками та масками.

Консультативний центр знаходиться на вулиці Лесі Українки, 1, а благодійна їдальня – на вулиці Галицька, 1.