Митрополит Володимир привітав лікарів із Днем медичного працівника

0
99

21 червня відзначаємо День медичного працівника. З цієї нагоди Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин записав відео-привітання адресоване всім лікарям.

“Дорогі медичні працівники! Сердечно вітаємо Вас з Вашим професійним святом! «Усе, що ви зробили одному з моїх братів найменших – ви мені зробили» (Мт. 25:40). Ці слова Христа, які були сказані понад дві тисячі років тому, до сьогодні залишаються актуальними саме завдяки професії, яку ви обрали як покликання свого життя. Саме покликання, адже медичний працівник, подібно як і душпастир, є насправді той, який готовий усього себе віддати на вівтар служінню для ближнього. Недаремно вас називають Ангелами в білих халатах!

В цьому році ми по-особливому дивимося на медичних працівників, які день у день, ризикуючи власним життям, несуть свій хрест любові до потребуючого.

Думаючи про Вас, на думку приходить спогад про італійського лікаря Джузеппе Москаті, піднесеного Католицькою Церквою до лику святих. Ось що він писав своєму колезі, лікарю в одному з листів: «Пам’ятайте, що взявшись за лікарську практику, ви взяли на себе відповідальність в особливішій місії». Що ж це за місія? «До болю слід ставитися не як до мерехтіння чи скорочення м’язів, але як до крику душі, брата, до якого прибігає інший брат, лікар, із запалом любові й милосердя».

Дякуємо вам за всі ваші труди, старання, а особливо за вашу любов до потребуючого. Ми віримо у вас та бажаємо щедрих Божих ласк, постійного покрову Божої Матері та міцного-міцного здоров’я.

Запевняю вас у наших молитвах та закликаємо усіх священників і вірних Івано-Франківської Архієпархії молитися за наших медичних працівників!

Божого Вам благословення та міцного здоров’я, яке Ви так щедро намагаєтеся подарувати своїм ближнім!” – звертається Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Владика Володимир Війтишин.