До Дня сім’ї Карітас організував заходи для дорослих та дітей

0
57

У вівторок, 17 травня, Карітас Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ провів акцію «Мить добра 2.0 діти» для родин, які вимушено покинули власні домівки та знайшли прихисток в Івано-Франківську. Понад 100 родин отримали необхідну допомогу, а для наймолодших з нагоди свята організували інтерактивне заняття.

Біля храму Успіння Пресвятої Богородиці, що в Крихівцях, родини вимушених переселенців могли отримати допомогу у вигляді дитячого харчування (суміші, каші, пюре, печиво, какао), смаколиків, засобів гігієни, підгузків, іграшок, дитячої літератури, одягу та взуття.

Цього ж дня у Дитячому просторі, що працює при Карітасі, з дітьми провели інтерактивне заняття, під назвою «Сім’я – спільнота України», що присвятили Дню сім’ї.

Цього разу працівники працювали з дітьми, віком 5-9 років, які змогли поділитися своїм розумінням поняття «сім’я» з іншими учасниками. Кожен мав можливість висловитися у дружньому колі.

«Діти намалювали свою сім’ю у вигляді квітки, де в центрі знаходиться дитина, як важлива особистість для своєї сім’ї, нашої спільноти і України. А на пелюстках діти писали імена рідних, дехто написав навіть імена домашніх улюбленців. Стебло квітки символізувало сильну особливість сім’ї кожної дитини», – розповідають організатори.

Веселим моментом стала руханка під сучасні українські пісні.

Нагадаємо, що Карітас щодня допомагає сотням потребуючих, що потрапили у непрості життєві обставини внаслідок війни.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ