АНОНС! Митрополит Володимир молитиметься за медичних працівників

0
116

У п’ятницю, 17 червня, об 11:00, напередодні Міжнародного дня медичного працівника, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин очолить богослужіння в Архікатедральному соборі Воскресіння Христового, що у м. Івано-Франківськ. 

Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ запрошує медичних капеланів та медичних працівників усієї області скласти Господу подяку за дар жертовного служіння, просячи Божого благословення для своїх сімей, родин та майбутньої праці.

«Запрошуємо на спільну молитву, щоб подякувати та привітати усіх наших медичних працівників, які сьогодні є дуже потрібними у непростій боротьбі. Після пандемії коронавірусу хотілось би дати медикам можливість відновити свої сили, але в сьогоднішніх реаліях вони вкотре демонструють свій героїзм, та, жертвуючи собою й своїми ресурсами, допомагають пораненим», – зазначив головний медичний капелан Івано-Франківської Архієпархії о. Ярослав Рохман. 

Раніше, з цієї нагоди щороку проводили Всеукраїнську прощу медичних працівників, що відбувалась в черговості єпархій. Цьогоріч, десяту ювілейну прощу в Крилосі мав очолити Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Адже, 10 років тому, у Шевченковому, у храмі св. Пантелеймона, якого вважають покровителем лікарів, започаткували традицію спільною молитвою дякувати Богові за всіх представників медичної сфери.

Проте, цьогоріч у зв’язку з жахливими обставинами війни заради заходів безпеки Всеукраїнську прощу скасували. Тож, кожна єпархія особисто збиратиметься на молитву і в такий спосіб прохатиме Господнього благословення для наших медичних рятівників.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ