Вітаємо з Днем медичного працівника!

0
75

Високодостойні працівники галузі охорони здоров’я та медичні капелани!

Щороку, у третю неділю червня ми святкуємо День медичного працівника, щоб віддати належне Вашому самовідданому служінню хворим і потребуючим. Цьогоріч війна важкістю позначилася на кожному з нас, і на передовій, поруч із військовими – знову медики. Ваше милосердне і жертовне служіння преображає медицину із професії у покликання від Всевишнього.

В цей день щиро вітаємо медичних капеланів Івано-Франківської Архієпархії, які пліч-о-пліч з медиками служать хворим, родичам та персоналу лікарень. Ваше служіння дуже важливе і помітне, ви заспокоюєте і підносите, підтримуєте і благословляєте!

Сьогодні, хочемо висловити щирі молитовні слова подяки кожному працівнику сфери охорони здоров’я, всім, хто безпосередньо чи опосередковано допомагає хворим, дбає про здоров’я кожного українця, починаючи від зачаття і до природної смерті. Кожен із Вас є кваліфікованим фахівцем, адже Ви вже докладали та невтомно продовжуєте докладати чимало зусиль для свого навчання, постійного обміну професійним досвідом та його передачі майбутнім поколінням.

Будьмо свідомі ще однієї істини – ми всі є інструментом у Божих руках! Кожен свій день і всю свою працю починаймо і завершуймо з молитвою на устах. У Євангелії від Матея читаємо: «Отак ваше світло нехай світить перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла та прославляли Отця вашого, що на небі» (Мт. 5:16). Саме наші діла найвиразніше промовляють за нас, саме вони мають стати нашою окрасою, а колись і запевненням успадкування Небесного Царства.

Молимо Всемилостивого Господа, щоб обдарував Вас і Ваші сім’ї своєю благодаттю, благословив здоров’ям і подавав успіх у всіх починаннях!

Благословення Господнє на Вас!

† Володимир ВІЙТИШИН,

Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ