Івано-Франківський краєзнавчий музей презентує виставку «Гуцульське ліжникарство: традиції поколінь»

0
99

Івано-Франківський краєзнавчий музей презентує виставку «Гуцульське ліжникарство: традиції поколінь» відомих майстринь ліжникарства з села Яворова Косівської територіальної громади Ганни Шкрібляк та Наталії Кіщук.

Ганна Миколаївна Шкрібляк (12.04.1942 р.н.) представляє знамениту династію Шкрібляків, вона внучка відомого різьбяра Миколи Шкрібляка. З дитинства займається ліжникарством. Багато років працювала ліжникаркою у Косівському художньо-виробничому комбінаті. Продовжує ліжникарські традиції та поєднує їх з сучасними мотивами. Ганна Михайлівна – активна учасниця виставок, фестивалів, вернісажів.


Наталія Василівна Кіщук (08.04.1982 р.н.) член Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Закінчила Чернівецький національний університет імені Ю.Федьковича, за спеціальністю математика. З 2003 року працює на посаді вчителя математики в Яворівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. На даний час навчається в інституті післядипломної освіти в місті Тернопіль для здобуття технологічної освіти. З дитинства займається ліжникарством, неодноразово брала участь у виставках гуцульських ліжників «Барвограй».


Відкриття виставки 29 листопада о 14.00.

Джерело