Майструвати годівниці та насипати зерно. Як прикарпатцям допомогти птахам перезимувати

0
40

Крилатих годувати легко, оскільки вони не потребують дорогих кормів. 

Зима може бути важким часом для птахів. Дні короткі, а ночі часто холодні й довгі. Природні запаси їжі були витрачені або приховані снігом, і більшість комах мертві або знаходяться в стані спокою.

Важко знайти воду, їжі, необхідної для забезпечення енергією, щоб птахи зігрілися, також знайти притулок може бути нелегко. Крилатих годувати легко, оскільки вони не потребують дорогих кормів. 

Забезпечте їжу з високим вмістом жиру.

З наближенням зими вам може знадобитися змінити деякі корми, які ви пропонуєте птахам. Забезпечення висококалорійною їжею з високим вмістом жиру може допомогти зберегти тепло птахів.

Птахи, які відвідують зимові годівниці, можуть прилітати зграями або прилітати до годівниць окремо, тому вам, можливо, доведеться надати птахам різні варіанти.

При цьому солона і гостра їжа, яка викликає у птахів бажання пити, їм протипоказана. Оскільки води взимку немає, вони ковтають сніг, організм відразу переохолоджується – і птах може загинути.

Також не можна давати булочки та чорний хліб, тому що організму птиці складно перетравити таку їжу. Натомість звичайний білий хліб чудовий у будь-якому вигляді: сухарики, крихти, грудочки.

Улюбленими ласощами птахів є різноманітне сире насіння: соняшнику, гарбуза, дині, пшениця, овес, просо, кукурудза. Волоські та інші очищені горіхи також є цінним калорійним харчовим продуктом.

Пташкам припадуть до смаку сухофрукти горобини, калини, шипшини, смородини, а також яблука.

Давайте птахам воду.

Взимку птахам потрібне джерело води. Ванни для птахів можуть бути джерелом води, і їх слід підігрівати, щоб вона не замерзла. 

Змайструйте годівницю.

Коробки для ночівлі або природні рослинні покриви, годівниці також можуть допомогти птахам, які шукають захисту від холодної погоди та природних хижаків. 

Джерело