Французький письменник презентує документальний фільм про Україну до річниці повномасштабного вторгнення

0
21

Французький письменник Бернар-Анрі Леві знімає документальний фільм про Україну. Про це 28 січня у своєму Telegram-каналі повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

“Бернар-Анрі Леві — друг України та вболівач за нашу перемогу, французький філософ, письменник, драматург, політичний журналіст. “Путін сильний лише нашими слабкостями” — він казав ще під час нашої Революції Гідності”, — написав він.

Ткаченко зазначив, що фільми Леві про складні події та процеси — світові та особистісні, та знімає він частіше за все саме документальні стрічки.

Новий фільм Леві планує презентувати до річниці повномасштабного вторгнення.

Французький письменник представить новий документальний фільм про Україну. Фото: Ткаченко/Talegram

Бернар-Анрі Леві — французький філософ, письменник, політичний журналіст. Співзасновник групи “Нові філософи”; регулярно пише огляди в щотижневику “Le Point”, володіє часткою щоденної газети “Ліберасьйон”. Співзасновник Агентства модернізації України.

До України приїздив ще у 2014 році, де виступив на Майдані Незалежності з підтримкою вимог Євромайдану. Під час своєї промови заявив: “Я французький громадянин, я — європейський федераліст, але сьогодні на Майдані, який нагадав Європі про її першочергові покликання, я також українець”.

Джерело