“Видавництво Старого Лева” визнали найкращим дитячим видавництвом в Європі

0
40

“Видавництво Старого Лева” стало найкращим дитячим видавництвом у Європі, про що 6 березня повідомили у Facebook.

Цьогоріч українці вперше потрапили у шортлист Bologna prize best children’s publishers of the year (BOP). Це найбільша й найвпливовіша щорічна світова премія для видавців дитячої літератури. У 2023 році її вручали водинадцяте.

Усього до списку увійшло 30 видавництв із 6 частин світу  Африки, Азії, Європи, Океанії, Північної Америки, Кариб, Центральної та Південної Америки.

Номінантів висувають їхні колеги: видавці з усього світу, асоціації видавців, інституції, які займаються популяризацією читання.

“ВСЛ” перемогло цьогоріч у категорії “Європа”.

“Це як “Оскар”, але у світі книжок для дітей, це як Нобель, але для видавців. Це неймовірне досягнення, здобуток, до якого ми йшли останні десять років, систематично представляючи себе, Україну, українських авторів та ілюстраторів у світі та на міжнародному ринку прав…”, – написали на сторінці видавництва.

Іншими переможцями стали:

– Африка – Trinta zero Nove (Мозамбік); – Азія – Wonder House Books (Індія); – Центральна та Південна Америка – Editorial Amanuta (Чилі); – Північна Америка – La courte échelle (Канада); – Океанія – Magabala Books (Австралія).

У 2022 році у європейській номінації перемогло видавництво Liels un mazs з Латвії.

Джерело