Оголосили порядок виступів України та Великої Британії у Гранд-фіналі “Євробачення”

0
21

У фіналі “Євробачення-2023” Україна виступить під номером 19, а Велика Британія виступатиме 26. Такий порядок виступів визначили 13 березня за результатом жеребкування під час зустрічі голів делегацій країн-учасниць.

Цьогоріч церемонію визначення позиції у Гранд-фіналі змінили, оскільки Велика Британія проводить конкурс замість України, яка виграла у 2022 році, про це у ефірі національного телемарафону розповіла голова делегації Оксана Скибінська.

Голови делегацій від країн витягли номери одне для одного.

Як переможець “Євробачення” 2022 року, Україна автоматично потрапила до Гранд-фіналу, де її представлятимуть гурт TOVCHI з піснею “Heart of Steel”.

Велика Британія, як країна-господарка цьогорічного конкурсу, також отримало свою позицію для виступу у Гранд-фіналі, яка була визначена на нараді глав делегацій.

Повний порядок проведення Гранд-фіналу, а також порядок проведення Першого та Другого півфіналів буде визначено пізніше.

Що відомо про Євробачення-2023

67-й Пісенний конкурс “Євробачення” у травні прийматиме Ліверпуль. Гранд-фінал відбудеться на арені Liverpool 13 травня, а півфінали пройдуть 9 й 11 травня 2023 року.

Конкурс проходитиме під слоганом “Об’єднані музикою” (United by Music), а у логотипі використано шрифт Penny Lane, що є відсилкою до пісні легендарного ліверпульського гурту The Beatles.

Радіо Промінь — офіційний радіомовник Євробачення.

Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника України, а також забезпечує участь представника України на Пісенному конкурсі “Євробачення-2023”.

Джерело