Тиждень у подіях (31 березня – 7 квітня)

0
45

2 квітня 1959 р.

Упокоївся в Бозі Владика Миколай Чарнецький – церковний діяч УГКЦ, редемпторист, професор духовної семінарії у Станиславові, настоятель монастирів у Костополі й Ковелі на Волині, Апостольський візитатор для слов’ян візантійського обряду поза руськими єпархіями в Польщі, хіротонізований на єпископа з осідком у Варшаві, згодом у Ковелі. Проголошений мучеником і блаженним УГКЦ.

2 квітня 2005 р.

Упокоївся в Бозі Папа Іван Павло II. Під час його похорону багато людей тримали плакати з написами (Santo subito” (святий тепер). Його наступник Бенедикт XVI оголосив Івана Павла блаженним. Беатифікація папи відбулася в Римі 1 травня 2011 р., у Неділю Божого Милосердя. Канонізація Івана Павла II також відбулася у Неділю Божого Милосердя, 27 квітня 2014 р.

5 квітня 1710 р.

Біля містечка Тягина на правому березі м. Дністер на зборах козацтва була прийнята перша українська конституція з оригінальним підписом Пилипа Орлика те печаткою Війська Запорозького.

7 квітня

Благовіщення Пречистої Діви Марії.

7 квітня 1919 р.

У тяжких болях, спричинених туберкульозом кісток, померла преп. Йосафата (Михайлина) Гордашевська, спів засновниця Згромадження сестер Служебниць Непорочної Діви Марії УГКЦ.

Часопис “Нова Зоря”