В Індії відбудеться перший фестиваль української культури Future Perfect

0
75

З 5 по 8 травня в Індії відбудеться перший фестиваль української культури Future Perfect. Жителі Нью-Делі почують культурні голоси України. Про це повідомляють на сторінці Українського інституту у Facebook.

“Фестиваль Future Perfect пропонує погляд на світ через українську музику, літературу, кіно, фотографію та мистецтво. Жителі та гості Нью-Делі почують творчі голоси з України та дізнаються про їхній внесок у формування культурного ландшафту Європи та світу”, — пишуть на сторінці Українського інституту.

Партнерами фестивалю стали Український інститут, EUNIC India (Об’єднання інститутів культури країн Європейського Союзу) за підтримки Представництва Європейського Союзу в Індії та Посольства України в Республіці Індія.

“Для нас важливо, щоб голос України лунав в усьому світі. У Південній Азії, насамперед в Індії, є надзвичайно багато можливостей для розвитку української культурної дипломатії. Ми цінуємо, що на початку цього шляху нам допомагають європейські партнери”, — розповідає генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко.

У програмі — виставки, покази фільмів, панельні дискусії, поетичні читання та театральні перформенси, а сам фестиваль відкриють українські митці: письменниця Гаська Шиян, художниці Марія Куліковська та Людмила Христесева, режисерка Марія Кондакова, мисткиня і діджейка Ріна Прідувалова, гімнастка Анастасія Будяшкіна, заступниця голови Спілки Маріупольських греків України Ніна Паскал.