Художники Нікіта Тітов та Ярема Стецик створять в Обласній лікарні мурал довіри

0
133

Івано-Франківська обласна клінічна лікарня розпочала співпрацю з художниками Нікітою Тітовим та Яремою Стециком. Незабаром на фасаді хірургічного корпусу лікарні з’явиться мурал. Про це пише КУРС.

Це буде мурал довіри або, як каже автор малюнка, Нікіта Тітов – мурал надії, бо “лікарня – це те місце, де людина насамперед отримує надію на життя та оздоровлення”. Нікіта Тітов створить тематичні ескізи муралу.

Художники Нікіта Тітов та Ярема Стецик створять в Обласній лікарні мурал довіри 1
Нікіта Тітов

Відомий український художник харків’янин Нікіта Тітов з початком великої війни переїхав до Франківська. Живе і працює тут.

“Щодня роботи, які він викладає у мережі, резонують тисячам українців по всьому світу. І ми дуже радіємо, що є першим медичним закладом в Україні, для якого настінне зображення створює Нікіта Тітов”, – зазначили на сторінці Обласної лікарні у фейсбуці.

За створення, тобто витілення, муралу відповідає художник та дизайнер Ярема Стецик разом зі своєю командою.

Художники Нікіта Тітов та Ярема Стецик створять в Обласній лікарні мурал довіри 2
Ярема Стецик

“Окрім всього, цей мурал ще й наближатиме перемогу. І стане врешті її символом”, – акцентує заступниця медичного директора обласної клінічної лікарні Наталія Ружило.

Створення муралу грантом підтримав франківський громадський ресторан Urban Space 100. Ініціаторка проєкту – франківка Надія Шегда. Її мета – підвищити рівень довіри жителів Франківська до Обласної лікарні. “Залишиться як пам’ятка часу”, – говорить про мурал Надія Шегда.