На фестивалі Docudays покажуть фільм “Залізні метелики” про катастрофу рейсу MH17

0
16

З 2 по 8 червня у Києві відбудеться ювілейний 20-й фестиваль Docudays UA, який презентує найкращі документальні стрічки з усього світу. Цього року темою фестивалю став “Образ майбутнього” — “те, що нам варто уявляти й втілювати вже зараз”, розповідає команда фестивалю. Про це інформує VOGUE.

“Залізні метелики”

Одна з найважливіших українських прем’єр цьогорічного Docudays UA — фільм “Залізні метелики” документаліста Романа Любого, який вперше побачив світ на “Санденсі” — одному з головних фестивалів незалежного кіно у світі. Стрічка присвячена катастрофі MH17.

Влітку 2014 року російські військові в небі над українським Донбасом збили цивільний літак рейсу MH17 з 298 людьми на борту. Російський уряд одразу почав заперечувати свою причетність до трагедії, а пропаганда — працювати на повну потужність, намагаючись приховати справжні обставини злочину. Стрічка розповідає про обставини воєнного злочину, розслідування якого тривало 8 років. В українських кінотеатрах фільм вийде 20 липня — прокат буде приурочений до 9-ї річниці катастрофи MH17."День Незалежності"“День Незалежності”

Серед інших цікавих прем’єр Docudays UA — фільм “День Незалежності” Володимира Тихого, який зображує один День Незалежності очима “пляжних” патрульних, операторки ракетного комплексу, водовоза, мінометника, штурмовика ЗСУ, 14-річної прибиральниці пабу, художниці та народного депутата.

Фестиваль відбудеться в Києві з 2 по 8 червня.