Про “Наталку Полтавку” французькою, про музей Куїнджі китайською: у “Вікіпедії” створили понад 1000 статей про культуру

0
47
BRAZIL - 2022/06/06: In this photo illustration, a silhouetted woman holds a smartphone with the Wikipedia logo displayed on the screen. (Photo Illustration by Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

У березні у “Вікіпедії” проводили “Місяць культурної дипломатії України”. За цей час користувачі створили 1401 нову статтю про Україну та українську культуру різними мовами, про що повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ України.

“Місяць культурної дипломатії в “Вікіпедії” став уже третім з часу започаткування МЗС цієї ініціативи у 2020 році, — зазначив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. — Повномасштабна агресія РФ не лише не зупинила, а й зробила її ще масштабнішою”.

Також міністр додав, що “спільними зусиллями держави та громадянського суспільства ми протидіємо російській пропаганді та системно наповнюємо світовий інформаційний простір правдивими фактами про Україну та її культуру”.

За місяць проведення кампанії до неї долучилися 154 учасники та учасниці з усього світу. Вони написали 1401 нових статей та покращили 85 наявних у 64 різних мовних розділах “Вікіпедії”.