Через посуху в Мексиці об’явився… храм!

0
20

Непересічному «об’явленню» посприяла понад 40‑градусна спека і тривала посуха, через яку сильно впав рівень води в річці Гріхальва. Храм Кечула, збудований у XVI столітті, знаходиться у штаті Чіапас. Цей колишній домініканський храм опинився фактично весь під водою, коли на річці збудували дамбу. Туристи припливали човном, щоб відвідувати напівзатоплену старовинну споруду.

Однак цього року висока температура повітря і брак дощів повністю відкрили доступ до покинутої святині. Тепер відвідувачі приїжджають автомобілями і мотоциклами просто до входу. «Це так красиво і приємно, що цей невеликий храм надалі існує після стількох років», — каже Хосе Едуардо Сеа, який приїхав із приятелем на мотоциклі. Про це пише CREDO.

Як повідомляє El Tiempo Latino, цей храм постав 1546 року в селі Кечула (якого зараз уже немає). В XVI столітті цей храм був центром іспанської євангелізації місцевого населення, народу соке, що селився на берегах річки Гріхальва. Поселення Кечула було покинуте людьми після епідемії чуми у 1773-1776 роках. А під воду храм пішов 1966 року, коли збудували дамбу.

З огляду на спад води і збільшення туристичної зацікавленості, місцева влада від початку червня провадить порядкування  храму, щоби більше привабити туристів.