А ви знаєте, де пройти МРТ та КТ діагностику на найсучаснішому обладнанні у м. Івано-Франківську?

0
36

Діагностика за допомогою сучасних технологій КТ і МРТ стає все більш важливою для виявлення захворювань до того, як вони призведуть до серйозних ускладнень. Раннє діагностування є одним із найважливіших аспектів виявлення та лікування складних захворювань, а методи КТ та МРТ є одними з найкращих методів діагностики, доступних сьогодні.

Завдяки цим технологіям лікарі можуть виявити навіть невеликі порушення у внутрішніх органах, такі як пухлини чи кісти. Крім того, вони можуть визначити точне розташування області, яка потребує уваги.

У ЛДЦ «Клініка святого Луки» для вас працює відділення діагностичної радіології (КТ, МРТ і рентгенодіагностики).

Відділення оснащене сучасним діагностичним обладнанням, а також має штат досвідчених лікарів-радіологів та рентгенлаборантів.

Магнітно-резонансна томографія (МРТ) — томографічний метод медичної візуалізації та дослідження внутрішніх органів і тканин з використанням фізичного явища ядерного магнітного резонансу (ЯМР). Принцип роботи МРТ полягає у використанні сильного магнітного поля.

Цей метод дає змогу одержати висококонтрастне зображення тканин тіла, і тому його широко застосовують у медицині, у візуалізації тканин мозку, серця, м’язів, а також новоутворень.

У «Клініці святого Луки» ви можете пройти обстеження на магнітно-резонансному томографі Siemens Amira виробництва компанії Siemens Healthineers.

Він здатний створювати магнітне поле силою 1,5 тесла, що є «золотим стандартом» серед сучасних апаратів МРТ, завдяки цьому можна отримати високоякісні зображення внутрішніх органів та тканин людини.

Апарат використовує технологію платформи Tim (Total imaging matrix), яка дозволяє отримувати зображення з високою чіткістю та роздільною здатністю, а також прискорювати час сканування.

Технологія Dot дозволяє апарату підлаштовуватись під кожного пацієнта в залежності від клінічної задачі обстеження, а також налаштовувати протокол обстеження в режимі реального часу.

Конструкція апарату забезпечує максимальний комфорт для пацієнта під час проведення обстеження: апарат має мінімальне шумове навантаження на пацієнта, відкритий тунель з діаметром 60 та довжиною 155 см дозволяє пацієнту почуватися більш комфортно та легше переносити обстеження людям із клаустрофобією.

Основними галузями медицини, які використовують МРТ-обстеження, є неврологія (дослідження структури та судин головного мозку, спинного мозку, виявлення інсультів та дегенеративних змін), травматологія, ортопедія та вертебрологія (виявлення травм, запалень та ушкоджень м’язів, суглобів, зв’язок, хрящів, міжхребцевих дисків), онкологія (виявлення та оцінка новоутворень та ступені їх розповсюдження в органах і тканинах).

Комп’ютерна томографія (КТ) – це метод променевої діагностики заснований на застосуванні рентгенівських променів. Рентгенівська трубка і детектори рентгенівського випромінювання обертаються навколо досліджуваної ділянки тіла, що дозволяє отримати серію зображень цієї ділянки, зроблених з різних кутів. Комп’ютер обробляє ці зображення, будуючи тривимірну картину внутрішньої будови досліджуваної ділянки. Цей метод дозволяє виявляти різні захворювання та ушкодження внутрішніх органів та тканин, а також визначати їх розміри та розташування.

Проведення обстежень на комп’ютерному томографі є безболісним і легко переноситься переважною більшістю пацієнтів.

У «Клініці святого Луки» діагностика проводиться на сучасному комп’ютерному томографі Somatom go.Up виробництва компанії Siemens Healthineers. Перевагами цієї моделі є:

– висока швидкість сканування, що дозволяє скоротити час проведення процедури;

– висока роздільна здатність, що допомагає лікарю більш детально оцінити стан органів і тканин;

– низький рівень радіаційного навантаження при проведенні обстеження, що робить процедуру більш безпечною для пацієнта.

У Клініці можливо пройти комп’ютерну томографію голови, хребта, органів грудної порожнини, органів черевної порожнини та малого таза, кінцівок, ангіографію та КТ онкологічний пошук.

Сучасна цифрова рентгенографія

Це швидкий, точний, безболісний та неінвазивний метод проведення діагностики. За допомогою цифрової рентгенографії лікар отримує зображення високої роздільної здатності про досліджувану ділянку.

У «Клініці святого Луки» встановлений цифровий рентгенапарат CALYPSO F.

Це інноваційна багатофункціональна рентгенодіагностична система, що являє собою найбільш гнучке рішення в напрямий цифрової рентгенографії. Високоінтегрована система, що забезпечує якісні результати діагностики при травматологічних, невідкладних, рутинних і спеціалізованих обстеженнях.

CALYPSO F оснащений цифровою системою OPERA D4000DR, що забезпечує високу якість зображення і знижену дозу опромінення пацієнта.

Чому у цій статті ми так багато пишемо про характеристики апаратів?

Тому, що це напряму впливає на якість даних. У проведенні КТ та МРТ важливим є не лише професіоналізм радіолога, а й технологічність апаратури. Завдання лікаря полягає в оцінці отриманих під час дослідження даних, і якщо їх якість невисока, зробити грамотний висновок не вдасться.

Записатись на діагностику в «Клініку святого Луки» можна за телефонами контакт-центру:

098 417 88 31

050 940 07 81

073 425 74 78

Та за адресою вул. ім. Владики Софрона Мудрого, буд. 22, 26.

Інфоцентр «Клініки святого Луки»