Кардинал Дзуппі зустрівся з президентом Байденом. Говорили про Україну

0
38

Президент США прийняв у Білому Домі кардинала Маттео Дзуппі, який прибув до Вашингтону як Посланець Папи Франциска. Основною темою зустрічі, що тривала понад дві з половиною години, було питання повернення додому українських дітей, вимушено вивезених до росії. Голова Єпископської Конференції Італії відвідав також Капітолійський пагорб, де зустрівся з деякими парламентарями.

Про це повідомляє українська редакція VaticanNews.

Зусилля Ватикану, спрямовані на повернення українських дітей, вимушено вивезених до Росії, були в центрі розмови між президентом США Джо Байденом і кардиналом Маттео Дзуппі, Головою Італійської Єпископської Конференції, який перебуває з візитом у Вашингтоні як Посланець Папи Франциска в контексті місії сприяння мирові в Україні. Зустріч відбулася у Білому Домі в понеділок, 18 липня 2023 р., у другій половині дня і тривала приблизно дві з половиною години.     

У заяві, опублікованій адміністрацією США незадовго після зустрічі, зазначається, що президент Байден «побажав Папі Франциску успіхів у його подальшому служінні та глобальному лідерстві, а також висловив радість з приводу нещодавнього призначення кардиналом одного з американських архиєпископів». В заяві підкреслюється, що «вони також обговорили старання Святого Престолу з надання гуманітарної допомоги для подолання страждань багатьох, спричинених триваючою російською агресією в Україні», а також зусилля Ватикану, спрямовані на повернення додому українських дітей.

Перед зустріччю з президентом США, Голова Італійської Єпископської Конференції відвідав Капітолійський пагорб, де зустрівся з деякими американськими парламентарями.