На Прикарпатті розпочалася XI Всеукраїнська Патріарша проща до Крилоса

0
76

Земля Давнього Галича вже зустріла велику кількість прочан. Сьогодні, 5 серпня, на Прикарпатті розпочалася XI Всеукраїнська Патріарша проща до Крилоса. На неї прибули паломники з різних куточків України, й Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ зокрема. Цьогоріч моління відбуваються з нагоди 1125-річчя від заснування Древнього Галича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ — Паломники з Бурштина і Рогатина вирушили на прощу до Крилоса

Прочани з Івано-Франківська вирушили у прощу до Крилоса

Цьогоріч, як і останні кілька прощ, паломники підносять свої молитви за настання якнайшвидшого миру на території нашої держави.

Після реєстрації учасників розпочалася молитовна програма. Вірні одразу поринули в молитовну атмосферу, адже розпочалися моління з Великої Вечірні з Литією, яку очолює Владика Йосафат Мощич, Єпарх Чернівецький. У часі богослужіння відбудеться урочистий обхід довкола храму Успіння Пресвятої Богородиці з Крилоською Чудотворною іконою Матері Божої та свічками.

Далі за розкладом на вірних чекає духовна програма, що завершиться Хресною дорогою.

Пригадуємо, що ХІ Всеукраїнська проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої триватиме до неділі, а кульмінацією її стане Архієрейська Божественна Літургія в Крилосі, яку очолить Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук.