В “Укрзалізниці” повідомили, коли планують відновити повноцінні пасажирські перевезення

0
41
В "УКРЗАЛІЗНИЦІ" ПОВІДОМИЛИ, КОЛИ ПЛАНУЮТЬ ВІДНОВИТИ ПОВНОЦІННІ ПАСАЖИРСЬКІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ

За умови поліпшення епідемситуації – у серпні.

“Укрзалізниця” відкрила продаж ще на три поїзди: вже доступні 29 напрямків
“Укрзалізниця” планує у серпні повноцінно відновити залізничне сполучення, якщо в країні поліпшиться епідемічна ситуація.

Про це повідомив в.о. голови правління “Укрзалізниці” Іван Юрик.

За його словами, наразі відновлено третину приміських поїздів та потягів далекого сполучення. “Наразі в Україні карантин подовжено до 31 липня. Сподіваємося, що в серпні кількість захворювань на коронавірус піде на спад і ми зможемо повноцінно відновити залізничне сполучення з усіма регіонами вже в серпні”, – розповів Іван Юрик.

Він зауважив, що до Львова курсує 17 поїздів далеко сполучення та десять приміських. Попри обмеження кількості пасажирів у вагонах (по два в купе та СВ, а в плацкарті – шаховий порядок), населеність поїздів складає близько 90%. Юрик каже, якщо збільшиться попит, то “Укрзалізниця” збільшить кількість поїздів.

Також буде розглянута доцільність встановлення на Львівському залізничному вокзалі сучасних інфрачервоних систем скринінгу температури. “Вже найближчим часом ми встановимо такі системи на київському вокзалі та протестуємо їх”, – повідомив Іван Юрик.

Як повідомлялося, після карантину “Укрзалізниця” відновила роботу 1 червня. У пасажирських поїздах на час карантину будуть запроваджені

До двох осіб у купе й щогодинне прибирання: в “Укрзалізниці” назвали нові правила у поїздах на час карантину
нові умови перебування та посилені заходи безпеки для уникнення захворювання коронавірусом. Провідники будуть щогодини під час рейсу проводити прибирання: мити санвузли, підлогу в салоні вагона, протирати поручні, дверні ручки, кнопки тощо. У кожному вагоні встановлено санітайзер, яким зможуть користуватися пасажири.

Пасажири допускаються до поїздів виключно в захисних масках. Вимірювання температури тіла буде здійснюватися при посадці до вагону. Крім того, буде забезпечена санобробка вагонів перед та після кожного рейсу поїзда, провідники будуть забезпечені засобами індивідуального захисту.

Джерело