Понад 250 творів української літератури для школярів можна послухати в аудіоформаті

0
35

Відтепер понад 250 творів з української літератури для 5-11 класів будуть доступними в аудіоформаті.

Для школярів стали доступні твори Ліни Костенко, Івана Нечуя-Левицького, Михайла Коцюбинського, Миколи Хвильового, Валер’яна Підмогильного й інших. Про це повідомив Комітет освіти Верховної ради України.

Проєкт «Укрліт» — можливість для учнів вибирати, у якому форматі зручніше навчатися. Кожен зможе прослухати аудіокниги у вільний час, під час пробіжки чи за кілька днів до іспиту. Водночас це додаткова змога для українців оновити знання з уже забутої програми чи прослухати книги, які пропустили під час навчання в школі, – ніформують у комітеті.

Деякі великі твори, як-от «Енеїда» Івана Котляревського, «Майстер корабля» Юрія Яновського, «Зачарована Десна» Олександра Довженка та інші, опрацьовано та запропоновано у форматі самарі — короткого переказу твору. Серед планів — додавати повні версії та уривки творів, а також актуалізовувати й доповнювати новими, що з’являтимуться у програмі.

За даними дослідження ABF Creative, 48% дітей відзначають, що прослуховування улюбленого аудіоконтенту робить їх щасливішими, а 63% батьків помітили покращення оцінок своїх дітей завдяки аудіоконтенту. «Укрліт» від MEGOGO — це проект, який може закохати в українську літературу й показати, що її вивчати зручно й цікаво, — каже заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Послухати «Укрліт» можна безоплатно у мобільному застосунку MEGOGO в розділі «Аудіо».