Президентка Єврокомісії високо оцінила прогрес України на шляху до членства у ЄС

0
25
BRUSSELS, BELGIUM - SEPTEMBER 28: EU Commission President Ursula von der Leyen gives a press statement in the Berlaymont, the EU Commission headquarter on September 28, 2022 in Brussels, Belgium. EU Commission's President declared: 'Fresh EU sanctions will "make Kremlin pay" for escalating in Ukraine'. (Photo by Thierry Monasse/Getty Images)

Президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Україна має значний прогрес у проведенні реформ і може швидко стати членом Європейського Союзу.

Про це фон дер Ляєн сказала в інтерв’ю Bloomberg Television в Нью-Йорку, яке вийшло пізно ввечері у вівторок, 19 вересня.

“Я вражена тим, як Україна проводить дуже складні реформи, в той час як вони ведуть війну. Якщо вони збережуть цей темп — а я бачу, що вони абсолютно мотивовані — це буде вирішальний момент”, — сказала фон дер Ляєн.

Вона відмовилася назвати конкретні терміни вступу України до ЄС, але сказала, що переконана, що Київ врешті-решт досягне успіху в своїй заявці на членство в Альянсі.

Що відомо про вступ України в ЄС

Європейська рада на саміті у Брюсселі 23 червня надала Україні статус кандидата в ЄС. Київ має провести декілька важливих реформ, пов’язаних, зокрема, з верховенством права, олігархами та корупцією.

“Комісія рекомендує надати Україні європейську перспективу. Це, звісно, за умови, що в країні проведуть низку важливих реформ. На думку комісії, Україна чітко продемонструвала прагнення та рішучість жити за європейськими цінностями та стандартами”, — сказала президентка Єврокомісії Урсула Фон Дер Ляєн.