Храмове свято в Петранці за новим календарем

0
44

Вірні парафії Перенесення мощів святого Миколая в с. Петранка Брошнівського протопресвітеріату вперше відзначили храмове свято за новим церковним календарем. У день Різдва Пресвятої Богородиці, 8 вересня, Святкову Божественну Літургію очолив протопресвітер Брошнівський о. Володимир Майка. Йому співслужили адміністратор церкви о. Володимир Лесюк і священники сусідніх парафій.

Під час святочної Літургії молилися за мир і спокій в рідній державі, за перемогу над окупантами, за воїнів, які боронять рідну українську землю, за тих, кого доля закинула далеко від рідного краю. Зі святковим духовним словом до вірян звернувся наймолодший із душпастирів – о. Назар Шлапак. Він наголосив на важливості початку церковного року одним із найвеличніших свят – святом Різдва Пресвятої Богородиці, двері якого вводять нас, християн, у всі інші церковні свята. Акцентуючи на силі молитви до Божої Матері, о. Назар закликав вірних довіряти все своє життя Пресвятій Богородиці: «Поручаймо своїй Неньці всю нашу Україну, наших воїнів, нашу рідну землю. Молімося за тих, хто виборює нашу свободу, нашу волю, мирне майбутнє для нас і прийдешніх поколінь».

Вітаючи отця-декана, священників, гостей села та петранців, о. Володимир Лесюк водночас бажав, «би Бог дав, щоб закінчилася війна», «щоб через рік ми відзначали храмове свято, славлячи Бога у мирній країні».

Акцентуючи на новому церковному календарі, протопресвітер о. Володимир Майка наголосив: «Треба розуміти, що сама дата не має значення. Значення має подія, яку кожен із нас має пережити. Ми маємо, за прикладом Марії, прийняти волю Господа, жити Його словом, бути Людиною. Бути носіями доброго, правдивого».

Після водосвяття слово тримав креховицький священник – о. Микола Андибур. Бажав усім, щоб Мати Божа захистила нашу землю, наших воїнів і вела до перемоги.

Гостей-священників поетичним словом вітали місцеві школярі.

Дарія ОНИСЬКІВ