Олена Зеленська отримала нагороду за лідертво від Білла та Гілларі Клінтонів

0
47

Перша леді України Олена Зеленська отримала нагороду Clinton Global Citizen Award, яку вручають за громадянське лідерство.

Олена Зеленська відвідала церемонію нагородження в межах візиту до США на 78-му сесію Генеральної Асамблеї ООН. Премія Clinton Global Citizen Award була заснована у 2007 році Біллом, Гілларі та Челсі Клінтонами. Премією відзначають видатних людей, чиє бачення і лідерство стали прикладом для глобальної спільноти.

“Для мене велика честь прийняти нагороду, яку отримували видатні особистості світу. Разом із честю це ще й велика відповідальність, — сказала Олена Зеленська. — Я щиро вірю, що лідерство — це відданість справі. Сьогодні кожен у моїй країні є відданим лідером. Мати, яка веде дитину до школи, а потім поспішає на роботу після безсонної ночі через повітряну тривогу. Вчитель, який веде урок, — часто в бомбосховищі, дистанційно, в небезпеці, але все одно викладає. Рятувальники й лікарі, які поспішають до постраждалих від обстрілів. І мужні чоловіки й жінки, які стоять на передовій, щоб не пустити загарбника до своїх домівок, міст, а також не пустити агресію далі у світ”, — сказала вона.

Білл Клінтон, Олена Зеленська та Гілларі КлінтонБілл Клінтон, Олена Зеленська та Гілларі Клінтон

У США Олена Зеленська також презентувала кампанію “МЕТ говорить українською”, щоб в межах якої Метрополітен-музей запустить україномовні аудіопояснення до своїх робіт.