Франківський драмтеатр перфоменсом від художниці з Німеччини доєднався до П’ятої Київської бієнале

0
33

Івано-Франківськ доєднався до П’ятої Київської бієнале, яка цьогоріч об’єднала одразу шість міст — Київ, Івано-Франківськ, Ужгороді, Відень, Варшаву та Берлін.

Про це ” Нова Зоря” інформує з посиланням на Франківський драмтеатр.

Франківський драмтеатр відвідала художниця з Німеччини Генріке Науманн, котра в фоє театру на тлі панно представила свій сайт-специфік перформанс Breathe (Дихання) за участі акторів театру Віктора Абрам’юка та Олега Панаса.

Перформанс під назвою «На периферії війни» відбувся у рамках розбудови на базі Франківського драмтеатру мультикультурного хабу та стратегічної співпраці з Асортиментною кімнатою та майбутніх колаборацій за участі українських та закордонних художниць та художників.

«Коли я отримала запрошення взяти участь у цьогорічній Київській бієнале, я думала про The Prodigy, Сьюзен Зонтаґ та Iron Maiden, а також про те, чому вони займаються мистецтвом в умовах війни. Чому я приїхала в Україну? Чи може бієнале сприяти виживанню людей у новому стані нормальності в зоні бойових дій? А за межами України, чи поверне вона емпатію, щоб не бачити щодня однакові руйнування, а людей, які прагнуть жити в мирі? Чи прагну я повернути відчуття реальності? Чи, можливо, я більше не можу говорити про «Схід» і «Захід» і про те, що це означає, з перспективи Німеччини, а повинна обговорювати це питання в нинішній точці його кристалізації, в Україні», — каже Генріке Науманн.

Довідково: Київська бієнале – це міжнародний форум сучасного мистецтва, знання і політики, що об’єднує виставкові проєкти і дискусійні майданчики.