Телефонна розмова Папи з Президентом США: шукати шляхи миру

0
11

Приблизно 20 хвилин тривала телефонна розмова Папи Франциска з Президентом США Джо Байденом про збройні конфлікти у світі.

Про це інформує українська редакція Vatican News.

Телефонна розмова, що відбулася між Папою Франциском та Президентом США Джо Байденом, у неділю, 22 жовтня 2022 р., тривала приблизно 20 хвилин. Про це повідомила прес-служба Святого Престолу, уточнивши, що основна тема розмови стосувалася збройних конфліктів у світі та необхідності пошуків шляхів досягнення миру. Телефонну розмову ініціював Папа Франциск.

Заклик під час молитви “Ангел Господній”

Того ж дня вранці після молитви “Ангел Господній” Святіший Отець, спрямовуючи думку до Ізраїлю та Палестини, знову звернувся із закликом зупинити війни. Висловивши глибокий смуток з приводу жахливих обстрілів англіканської лікарні та грецької православної парафії, він закликав продовжити постачання гуманітарної допомоги та звільнити заручників. «Війна, кожна війна у світі, – сказав Папа, згадуючи також і про «стражденну Україну», – це поразка. Війна – це завжди поразка, це руйнування людського братерства. Браття, зупиніться! Зупиніться!»