Учні Католицького ліцею молилися щомісячну Літургію та провели благодійний ярмарок для ЗСУ

0
31

У неділю, 22 жовтня, вся спільнота Католицького ліцею святого Василія Великого зібралась у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, Центрального протопресвітеріату м. Івано-Франківськ, де для присутніх відбулася загальношкільна Божественна Літургія та благодійний ярмарок.

Моління цього дня очолив директор ліцею прот. Маркіян Букатчук, який у часі проповіді наголосив, що у недільному Євангелії Ісус закликає нас до милосердя. Про це пишуть на офіційних Інтернет-ресурсах навчального закладу.

«Ісус показує як Він любить людину і що означає Боже милосердя! Він заходить у місто, де сталась біда і зустрічає там похоронну процесію… Помер єдиний син в матері, яка є вдовою. Ісус бачить те горе матері й одразу діє, не просто повертаючи життя сину, а відновлюючи радість матері та надію цілого міста», — навчав проповідник.

А відтак продовжив: «Сьогодні Україна — це брама Європи. Ми живемо на межі цивілізації й хаосу, порядку і безладу. Ми точно знаємо, що таке радість і смуток. Сьогоднішнє Євангеліє — не просто оповідання, а розповідь про нас. Ми живемо біля брами, де зупинилось життя. Але сьогодні Господь хоче і нас потішити. Цією історією Він показує, що Він і нас підіймає як того юнака і вчить чинити милосердя серед горя».

Опісля Літургії відбувся благодійний книжковий ярмарок на підтримку Збройних сил України. Впродовж тижня діти та вчителі приносили до школи книги, які вже прочитали, а недільного дня мали можливість їх придбати один в одного. Наші наймолодші школярі, учні 5-их класів разом зі своїми батьками окрім книг підготували різноманітні смаколики.

За словами організаторів, під час проведеного ярмарку вдалось зібрати 45 000 грн.

«Усі виручені кошти ми передамо на потреби Збройних сил України, а саме 102-ої окремої бригади територіальної оборони. Звіт про цільове використання коштів буде представлений згодом. Дякуємо усім, що так активно долучились та допомогли втілити нашу ідею в життя! Разом наближаємо нашу перемогу», — йдеться у дописі.