В Архікатедральному соборі м. Івано-Франківська молилися за мир в Україні

0
11

Сьогодні, 27 жовтня, на заклик Глави і Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука духовенство та вірні нашої Церкви долучаються до Дня посту і молитви за мир в Україні, на Святій землі та в усьому світі. З цієї нагоди в Архікатедральному і Митрополичому соборі м. Івано-Франківська відбулися моління, які очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин у співслужінні Єпископа-помічника Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ Владики Миколи Семенишина.

У цей день, щоб молитися у цих наміреннях, в головній святині міста чисельно зібралося духовенство, парафіяни собору та мешканці міської громади, пише Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Архієрейську Божественну Літургію очолив Митрополит Володимир у співслужінні Владики Миколи, настоятеля парафії митр. прот. Юрія Новіцького, cинкела у справах духовенства і священичих родин митр. прот. Степана Балагури та священнослужителів собору.

Після богослужіння Митрополит Володимир мовив до молільників:

«Як ви знаєте, Святіший Отець Франциск Папа Римський звернувся з проханням, щоб сьогоднішній день був днем посту і молитви всього Католицького світу, Вселенської Церкви за мир в Україні, Близькому Сході та всьому світі. А Блаженніший Святослав закликав у цьому наміренні, щоб по всіх наших храмах відслужили Святі Літургії за мир в Україні. Сьогодні закликаємо вас, дорогі вірні, цього дня постити та перебувати в молитві, бо це є ще одна молитва за нашу Батьківщину, за мир у ній, якого ми всі так чекаємо, від найменшого до найстаршого».

«Нехай Господь нас благословляє, вислухає нашу молитву і пошле для України справедливий мир», – цими словами завершив своє звернення Архієпископ.

Насамкінець всі присутні у храмі молилися за перемогу і мир в Україні, співаючи духовний гімн «Боже Великий, Єдиний», а опісля Владика Володимир уділив усім присутнім своє архієрейське благословення.

Довідково:

27 жовтня 2023 року Папа Франциск проголосив Днем посту, молитви і покути за мир на Святій землі, за мир в Україні й за те, щоб жодні злочинці не експортували війну на масштаби людства. До моління Понтифік запросив приєднатися братів та сестер різних християнських конфесій і тих, хто належить до інших релігій.

У відповідь на цей заклик Святішого Отця, Блаженніший Святослав закликав вірних Української Греко-Католицької Церкви в усьому світі взяти участь у цій ініціативі, провівши цей день у молитві та пості.