“Щедрик” і “Довбуш” на Netflix: у грудні ще кілька стрічок з’являться на стримінговій платформі

0
21

На стримінговій платформі Netflix з’являться ще кілька українських фільмів — стрічка спільного виробництва Польщі та України “Щедрик” та фільм про боротьбу опришків “Довбуш”.

Про це повідомляє Держкіно та відповідні оголошення з’явилися на платформі.

“Щедрик”

Українсько-польська стрічка “Щедрик” зʼявиться на стримінговій платформі уже 13 грудня.

фільми на нетфліксі
“Щедрик” зʼявиться на Netflix. Скриншот із сайту стримінгової платформи Netflix

Сюжетна лінія стрічки розгортається у Станіславі — так до 1962 року називався Івано-Франківськ. За словами режисерки фільму, в місті не зняли жодного кадру, натомість для картини створили декорації автентичних будинків.

В український прокат стрічка вийшла у січні 2023 року. Бюджет стрічки становить 2 млн доларів. Половину з цієї суми профінансувало Міністерство культури України. У прокаті фільм зібрав понад 8,7 млн грн та увійшов до трійки лідерів за касовими зборами серед українських історичних драм.

Зі слів продюсера фільму Тараса Босака, картина створена для сімейного перегляду, а не для перемоги на кінофестивалях.

“Довбуш”

Пригодницько-історичний екшн “Довбуш” заснований на реальних історичних подіях початку XVIII століття. Сюжет розгортається навколо повстання опришків проти польської шляхти.

На Netflix подивитися фільм можна буде з 29 грудня.

“Це історія про те, що неможливо позбавити людину свободи: вона все одно буде її прагнути й шукати, навіть ціною власного життя. Це історія про нашу свободу — як внутрішню, так і зовнішню. Це про захист своєї родини, своїх інтересів, своєї честі…”, — поділився режисер фільму Олесь Санін.

Зйомки фільму розпочалися у 2018 році. Для нього спеціально побудували або відновили понад 20 локацій, а у наймасштабніших сценах брали участь 500 людей.

Прем’єра стрічки відбулася 24 серпня в Україні, окрім того, понад 20 країн купили права на її показ. А всього за чотири тижні показів фільм став найкасовішою ігровою стрічкою 2023 року в українському кінопрокаті.

фільми на нетфліксі
Фільм “Довбуш” додадуть на Netflix. Скриншот із сайту стримінгової платформи Netflix