Вітаємо Митрополита Володимира з іменинами!

0
25

Сьогодні, 28 липня, ми вшановуємо св. рівноапостольного князя Володимира. Ім’я цього святого князя носить і наш Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин. З цієї нагоди Всеукраїнського часопису «Нова Зоря» щиросердечно вітає Вас, дорогий Владико, з іменинами!

Для кожної людини ім’я це щось таке особливе, що ідентифікує її з-поміж інших, а одночасно й в більшій чи меншій мірі характеризує її. Ім’я «Володимир», згідно тлумачного словника, походить від слів “володіти” і “миром”, в значенні світом, бо ж ім’я то слов’янське. Однак глибше поглянувши на постать св. Володимира, те слово “мир” набирає цілковито іншого значення – чесноти спокою та гармонії, до якої він прийшов після хрещення.

Дорогий Владико, вітаючи в цей день Вас, хочемо щиро побажати насамперед того Божественного миру, якого сьогодні так гостро потребує кожне людське серце. Міцного-міцного Вам здоров’я, щедрих Божих ласк та постійної присутності Духа Святого у Вашому житті.

Бажаємо Вам, за прикладом Святого Рівноапостольного Володимира Великого, князя Київського, завжди бути тим Добрим пастирем, який провадить вірних до єдності з Отцем Небесним!

На многії літа, Високопреосвященний Митрополите Володимире!

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ