#ФільмНаВихідні: Чудеса з небес

0
84

Вже цієї неділі в Євангельському уривку ми будемо чути розповідь про чудесне помноження їжі, яке вчинив Господь наш Ісус Христос. Чудеса, якими переповнені сторінки святого Євангеліє, завжди викликають у нас здивування: ну хто б не хотів, щоби одного дня прокинувся і проблема, яка нас поневолювала роками, – зникла?!

Чуда бувають різні, але є щось спільне, що їх об’єднує – це віра. Саме для зміцнення нашої віри та гарно проведених вихідних, редакція «Нової Зорі» у щотижневій рубриці #ФільмНаВихідні радить до перегляду стрічку «Чудеса з небес», 2016 року. Це – американський драматичний фільм, знятий Патрісією Рігген за однойменним романом Крісти Бім.

ЧУДЕСА З НЕБЕС / ЧУДЕСА С НЕБЕС. Трейлер 1 (український)

Сюжет

Основні події відбуваються у Берлесоні, штат Техас , між 2008 та 2012 роками, фільм зосереджується на 10-річній дівчині на ім’я Анна, донці Крісті Бім. Одного разу Анна починає блювати, і коли її оглядає лікар, він не знаходить нічого ненормального. 20 березня 2008 року Анна прокидається в сім’ї опівночі через сильний біль у шлунку, достатньо сильну, що батьки вирішили доставити її до лікарні. Лікарі не знаходять жодних ознак хвороби, крім того, щоб сказати, що це може бути або кислий рефлекс , або непереносимість лактози, але Крісті в цьому не переконана.

Наступного ранку Крісті нарешті знаходить у лікарні педіатра, який здатний поставити діагноз – у Анни абдомінальну непрохідність, і він каже їм, що її повинні негайно оперувати, або вона помре. Після проведення екстреної операції лікар пояснює, що у Анни залишився розлад моторики псевдообструкції і вона не може їсти, тому для її харчування потрібні трубки для годування. Потім лікар розповідає про головного дитячого гастроентеролога в Америці, доктора Семюеля Нурко, який практикує в Бостоні, але пояснює, що для їх побачення може знадобитися кілька місяців. У січні 2009 року Крісті та Анна їдуть до Бостона, незважаючи на те, що не зустрічалися з лікарем.

До доктора Нурко вони встигають в останню хвилину, і коли згодом Анну оглядають у Бостонській дитячій лікарні, виявляється ступінь її хронічної хвороби. Потім вона проходить обширне лікування. Під час цього випробування Анна та її мати знайомилися з місцевою жителькою штату Массачусетс на ім’я Анжела Бредфорд, а також з Беном та його дочкою Хейлі, у якої рак.

29 грудня 2011 року Анна разом зі своєю старшою сестрою Еббі піднімається на дуже високу гілку старого бавовняного дерева. Поки вони на тій гілці, дерево починає ламатися. Анна наближається до стовбура, щоби втриматися, після чого, ступивши на нього, вона падає в яму до основи дерева. Коли Крісті дізнається, що сталося, вона відчайдушно кличе свого чоловіка Кевіна, а також рятувальників. Потім Анну рятують пожежники, які попереджають Крісті очікувати найгіршого, сказавши, що ніхто не може впасти 30 футів, не отримавши серйозної травми; зламані кістки або параліч. Після виходу Анну перевозять до лікарні, де на ній проводять комплекс тестів, і всі тести виявляються негативними. Окрім незначного струсу, Анна не пошкоджена.

Десь після падіння Анна, здається, більше не постраждала від своєї хвороби. Коли Крісті та Анна йдуть на прийом до доктора Нурко, він каже Крісті, що Анна дивом вилікується. Потім Анна переказує з батьками досвід, який вона мала під час падіння. Вона описує, як її душа покинула тіло під час падіння, і Бог пообіцяв, що вона вилікується від своєї хвороби після повернення на Землю. У церкві Крісті ділиться історією про те, як Бог чудесним чином зцілив її дочку своєю любов’ю. Коли Крісті закінчує свою промову, один із присутніх в громаді заявив, що він не вірить у Крісті. Бен, який подорожував з Бостона, почувши історію про Анну, вірить їй і каже їй, що Хейлі мирно померла, бо Анна віддала їй віру, коли перебувала в лікарні, змусивши Анну плакати, тому що Хейлі була її найкращою подругою.

Стрічку “Чудеса з небес” можна переглянути за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Жанр – Драма

Режисер – Патрісія Рігген

Продюсер – Девон Франклін, Т.Д. Джейкс, Джо Рот

Сценарист – Ренді Браун

На основі – «Чудеса з небес» Крісти Бім

У головних ролях – Дженніфер Гарнер, Кайлі Роджерс, Мартін Гендерсон, Квін Латіфа

Оператор – Чекко Варезе

Композитор – Карло Сіліотто

Монтаж – Емма Е. Гікокс

Кінокомпанія – TriStar Pictures

Тривалість – 109 хв.