Стартувала чергова хвиля Великопосної екосоціальної ініціативи

0
5

З початком Великого посту стартувала чергова хвиля соціальної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння», яку організовує Бюро УГКЦ з питань екології. Вона має на меті допомогти глибше й повніше пережити процес покаяння і навернення до Бога, завдяки поглибленню свідомості щодо відповідальності за створений Богом світ та шляхів її здійснення у повсякденному житті кожної людини.

Як повідомляє інформаційна служба Екобюро, головна тема та завдання цьогорічної ініціативи – сприяти наверненню до Бога в управлінні природними дарами (ресурсами) та зціленню екосоціальних ран війни.

В рамках ініціативи будуть розроблені відповідні тематичні матеріали і проведено низку освітньо-виховних, духовних та практичних заходів екологічного спрямування в навчальних закладах та парафіяльних громадах.

Зокрема, в межах ініціативи буде закладено близько 100 тематичних міні-еко-бібліотек при навчальних закладах та церковних громадах, проведено Всеукраїнський конкурс між навчальними закладами та катехитичними школами «Здай макулатуру – збережи дерево – наблизь Перемогу», а також висаджено десятки парафіяльних садів Перемоги.

«Плекаючи культуру мудрого та поміркованого управління Божими природними дарами (ресурсами) ми свідчимо живу віру в нашого Творця і Спасителя, а також сприяємо лікуванню екосоціальних ран війни та наближенню Перемоги», – коментує професор Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології.

Координаторами ініціативи на регіональному рівні виступають архієпархіальні, єпархіальні та екзархальні референти Бюро УГКЦ з питань екології.