10 цитат про щастя, якого нам зараз так не вистачає

0
15

20 березня відзначається Всесвітній день щастя, започаткований Генеральною Асамблеєю ООН 28 червня 2012 року з метою підтримання ідеї, що прагнення до щастя є невід’ємним бажанням кожної людини на планеті. Пропозицію вніс на розгляд індо-американець ДжеймІлаєн. Він вибрав день весняного рівнодення, як світове явище, що відчувається людством як період оновлення та нових починань і означає перший день весни в Північній півкулі. Сьогодні, коли мільйони українців утратили відчуття щастя, ми хочемо нагадати про цю таку важливу емоцію всередині кожного з нас. Ми зібрали цитати відомих людей, які по-різному ставилися до визначення щастя.

“Щастя є сенс і призначення життя, єдина мета людського існування”, – Аристотель.

“Щастя – не якийсь божий дар, а здобуток, дійти до якого людина може завдяки своїй внутрішній плідності”, – Еріх Марія Ремарк.

“Щастя – це стан душі. Ти можеш бути щасливим, а можеш бути нещасним – все залежить від твого погляду на речі. Тому я гадаю, що щастя – це достаток, але йдеться не про багатство. Ми всі різні, і деякі з нас не можуть бути щасливими за рутинною роботою. У мене був брат, він працював листоношею, і я йому страшенно заздрив. Йому перепадали всі веселощі. У нього був трейлер, він часто ходив на риболовлю, без турбот про платіжні відомості, сюжети і прибуток. Він був щасливий”, – Волт Дісней.

“Коли мені було 5 років, моя мама завжди казала мені, що щастя – це ключ до життя. Коли я пішов до школи, мене запитали, ким хочу бути, коли виросту. Я написав “щасливим”. Вони сказали мені, що я не розумію завдання, а я сказав їм, що вони не розуміють життя”, – Джон Леннон.

“Люди можуть бути щасливими лише за умови, що вони не вважають щастя метою життя”, – Джордж Орвелл.

“Щаслива людина – це здорова людина, причому, вік або вага тут не важливі. Достатньо більше знати про здорову їжу, любити своє тіло і піклуватися не лише про зовнішнє, а й про внутрішнє”, – Франка Соццані.

“Не зайнята справою людина ніколи не зможе насолоджуватися повним щастям. На обличчі нероби ви завжди знайдете відбиток невдоволення та апатії”, – Генріх Гейне.

“Я зрозумів, що щастя для будь-якої людини – це просто важіль, який потрібно повернути в голові. Воно не має жодного стосунку до того, щоб придбати новий будинок, знайти нову подружку або купити пару туфель. Наша культура занадто на цьому зав’язана; ми не звикли задовольнятися тим, що маємо”, – Том Форд.

“Щастя – це коли тебе розуміють, велике щастя – це коли тебе люблять, справжнє щастя – це коли любиш ти”, – Конфуцій.

“Для мене щастя не в музиці, а в тому, щоб бути доброю людиною і гідно жити в суспільстві”, – Лана Дель Рей.

Джерело