В Івано-Франківську з’явиться нова богослужбова каплиця, унікальна за своїм функціональним використанням

0
31

Цьогоріч в Івано-Франківську заплановано початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача, Єпископа Української Греко-Католицької Церкви часів підпілля, який був беатифікований Папою Іваном Павлом II у 2001 році.

Враховуючи факт розміщення культової споруди у відпочинковій зоні, особливим додатковим завданням громади буде турбота та підтримка сімей в умовах важкого емоційного стану суспільства, спричиненого російською агресією.

При парафії діятиме християнський садочок. Відповідно до задуму архітекторів, храм вірних, площею близько 150 м², опісля богослужінь трансформуватиметься в ігрову кімнату, де батьки зможуть залишити своїх дітей з вихователями. Для активного дозвілля влітку передбачено облаштування дитячого майданчика довкола святині.

Окрім того, даний комплекс стане осердям дозвілля спільнот дітей з особливими потребами, які вже діють при парафіях нашої Архієпархії. Опираючись на досвід та традиції країн Західної Європи, саме зелені зони є найкомфортнішим середовищем для локалізації таких центрів.

Наголошуємо на тому, що діяльність духовно-рекреаційного центру передбачає відкритий, не обгороджений простір.

На стіні каплиці передбачено встановлення інтерактивної дошки, за допомогою якої транслюватимуться патріотичні ролики, фільми й організовуватимуться культурно-просвітницькі заходи з метою вшанування пам’яті Героїв російсько-української війни та виховання патріотичного духу молоді.

До слова, завдяки соціальному підприємництву, пожертвам парафіян та надходженню гуманітарної допомоги з-за кордону, Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ є однією з провідних волонтерських організацій Прикарпаття. Від початку повномасштабного вторгнення Координаційний антикризовий центр Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ активно допомагає нашим Захисникам та Захисницям на фронті й потребуючим верствам населення в тилу.

Задокументована гуманітарна допомога, яку Архієпархіальне управління, Карітас Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, Мальтійська служба допомоги м. Івано-Франківськ та парафії передали людям у потребі сумарно становить понад 700 000 000 грн. На цю тему у квітні відбудеться вже звична щорічна пресконференція.

Напрямки допомоги є різноманітними й актуальними, зокрема це підтримка ЗСУ, забезпечення проживанням та харчуванням внутрішньо переміщених осіб, гуманітарна допомога на прифронтові території, профілактичні медичні огляди, продуктові та гігієнічні набори для людей у потребі, а також психологічна реабілітація й моральна підтримка населення.

Зведення богослужбової каплиці блаженного Симеона Лукача – це не просто будівництво нової культової споруди, а створення у зеленій зоні рекреаційного центру духовно-емоційної реабілітації для християнських родин, який виховуватиме у кожного почуття любові до ближнього.

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ