Розпочалась чергова хвиля екосоціальної ініціативи «Посади дерево миру»

0
6

Стартувала Всеукраїнська акція «Посади дерево миру». Це вже шістнадцята хвиля екосоціальної ініціативи від Бюро УГКЦ з питань екології, яка має на меті зцілення соціально-екологічних ран війни, єднання в молитві за перемогу, справедливий мир та збереження створіння.

Зокрема, в межах ініціативи, за підтримки архієпархіальних, єпархіальних та екзархальних референтів Бюро УГКЦ з питань екології, у всіх архієпархіях, єпархіях та екзархатах УГКЦ в  Україні, будуть висаджені парафіяльні сади Перемоги.

Про це повідомляє інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

«Символічно, що ця, вже шістнадцята хвиля Всеукраїнської ініціативи «Посади дерево миру» пройде в час Великого посту – час духовного відродження, час коли ми намагаємось відродити зруйновані стосунки з нашим Творцем і Спасителем й просимо Його про дар навернення, порятунок та зцілення еко-соціальних ран завданих гріхом», – коментує професор Володимир Шеремета, керівник Бюро УГКЦ з питань екології.

Довідково: Акція «Посади дерево миру» стартувала в Україні за ініціативи Бюро з питань екології Української Греко-Католицької Церкви у 2016 році й була підтримана Мінприроди України. Упродовж минулих років до акції також приєдналися національні природні парки та заповідники, місцеві органи влади та представники різних церков та релігій.

Ініціатива Сади Перемоги (Victory gardens) – початково зародилась у Сполучених Штатах, Великобританії, Канаді, Австралії та Німеччині під час Першої та Другої світових воєн, коли на приватних та громадських територіях масово висаджувались фруктові сади та городи.

Крім непрямої допомоги військовим, такі сади також розглядались як засіб для покращення морального духу громадян, оскільки садівники мали змогу інвестувати в життя й добробут і отримувати винагороду у вигляді врожаю. Сади Перемоги були частиною щоденного життя тилу («домашнього фронту») цих країн.