«В цей день хочеться дякувати Богу за «інструмент» в Його руках – медичного працівника», – Митрополит Володимир з нагоди свята великомученика Пантелеймона

0
36

Цієї неділі, 9 серпня, будемо вшановувати постать святого великомученика і цілителя Пантелеймона. Ім’я Пантелеймон означає «Всемилостивий». Ця особа в історії та житті Святої Церкви є унікальною, адже св. Пантелеймон найвідоміший і найяскравіший покровитель медичних працівників – тих, хто своєю працею приносить полегшення страждань і болю.

У час пандемії ми ще раз і по іншому заговорили про людей лікарського покликання. Частина суспільства переглянула своє ставлення до медичного працівника. Родини, які зіткнулися із хворобою, «чіплялися» за медиків, як за соломинку в глибокій воді.

Тому в цей день хочеться дякувати Богу за «інструмент» в Його руках – медичного працівника. Не є таємницею те, що багато наших лікарняних каплиць посвячені св. муч. і цілителю Пантелеймону.  В цих каплицях не один медик знайшов розраду, відновив свої сили, поплакав і порадів.

У час напруженої і виснажливої праці, пов’язаної з пандемією, прагнемо, щоб кожен з медичних працівників звертався за поміччю до св. Пантелеймона, просив про відновлення своїх сил для служіння хворим, здоров’я для підопічних, пацієнтів, тощо.

Дорогі у Христі брати і сестри, медичні працівники, медичні капелани, волонтери! Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин, Архієпархіальне управління, вірні та духовенство нашої Архієпархії сердечно вітають Вас зі святом цілителя Пантелеймона! Сьогодні молимося і засилаємо вітання усім нашим медичним працівникам, особливо тим, хто працює в інфекційних відділеннях; всім хворим, страждаючим на різні душевні і тілесні недуги.

Просимо Всемилостивого Бога, щоб за заступництвом св. Пантелеймона завітав до Вас, хворих з-поміж Вас зцілив, наповнив Ваші серця добром і милосердям.

Благословення Господнє на Вас!