В Одесі розпочалися знімання біографічної драми про Олександра Довженка

0
11

Одеська кіностудія розпочала роботу над фільмом “Режисер” — байопіком українського режисера й письменника Олександра Довженка. Символічно, що знімання фільму стартують саме зараз, адже цьогоріч виповнюється 130 років із дня народження Олександра Довженка, який почав знімати свої перші фільми саме в Одесі.

Фото надане Національним центром Олександра Довженка

Кінострічка розповідатиме про Одесу 1926 року, повідомляє Олеська кіностудія. “Це місто, яке оговталось від І Світової та Громадянської війн, яка живе і процвітає: НЕП, джаз, бокс, література, надзвичайна кухня, море… Епоха романтиків, письменників і молодого кіно”, — так автори описують майбутній фільм. Стрічка розповідає про те, як карикатурист і літератор-початківець Сашко Довженко робить перші кроки у кіно, як він стає професійним режисером. Відомо, що лише за три роки роботи на Одеській кінофабриці (1926—1929 роки) Довженко здобув всесвітню відомість та став кінокласиком (його фільми належать до 12 найкращих фільмів усіх часів і народів).

Фото надане Національним центром Олександра Довженка

У фільмі також будуть висвітлені історичні постаті Юрія Яновського, Амбросія Бучми, Павла Нечеси, Іди Пензо, Якова Лівшиця, Юрія Тютюнника, Петра Чардиніна та багатьох інших. Сценарій до фільму створили Костянтин Коновалов та Сергій Тримбач, режисер стрічки — Костянтин Коновалов, а науковим консультантом фільму стала літературознавиця та професорка Віра Агеєва.

Колаж: Одеська кіностудія

Джерело