Нікіта Тітов створив чорно-білий артпроєкт – присвятив його українським підліткам

0
9

Художник Нікіта Тітов створив артпроєкт на підтримку документального фільму “Ми. Майбутнє”. Герої фільму — п’ятеро українських підлітків, які діляться своїми історіями проживання війни та ідеями проєктів, що допоможуть відновити Україну.

Художник-плакатист створив 12 лаконічних чорно-білих графічних робіт, які ілюструють українську реальність, пише Дівоче медіа.

«Війна зробила наш світ чорно-білим. Усі емоції й кольори ніби згасли, лишаючи тільки чіткі кордони між добром і злом, чорним і білим, ворогом та нами. Усе стало прозорим: зараз дуже легко зрозуміти, хто є хто. Найяскравіші події втрачають колір, бо його забирає війна. Я б дуже хотів, щоб ці картини розфарбували наші діти, зробили наше майбутнє яскравим, бо вони і є майбутнє цієї країни та світу», — пояснив Нікіта Тітов.

За словами директорки благодійного фонду savED Олени Северенчук, фільм про підлітків і їхній досвід навчання під час війни було створено, щоб показувати світові справжнє обличчя України — її натхненних і талановитих молодих людей, які творитимуть зміни в державі й світі вже за п’ять-десять років.

«Нікіта надзвичайно чуйно і глибоко зобразив дитячий досвід проживання війни. І це не просто афіші до фільму, як замислювалося спочатку, це самодостатній артпроєкт із 12 картин, нетипово чорно-білий. Бо дитинство в стереотипному сприйнятті кольорове. Однак сама ця “чорно-білість” дозволяє розфарбувати їх на власний розсуд. Додати своїх фарб. Побачити дитинство крізь призму персонального сприйняття», — зауважила вона.

Перша презентація репродукцій картин у форматі постерів відбулась у Лондоні під час березневого туру фільму «Ми. Майбутнє» до Великої Британії — у тамтешніх вишах, школах, офісах компаній, зокрема Google. У квітні на артпроєкт чекає чергова закордонна мандрівка — до США. Там продовжаться покази фільму в дружніх вишах та школах фонду.

Усі кошти, зібрані під час показів, фонд savED передасть на покращення умов у Маріупольському міському ліцеї, що нині релокований на Київщину.