Хірургія – це не просто скальпель і шов: інтерв’ю з Володимиром Іванишиним, завідувачем хірургічного стаціонару «Клініки святого Луки»

0
10

Більшість людей хоча б раз у житті зверталися до хірурга для діагностики та лікування різних захворювань. Часто проблему можна вирішити консервативними методами. У складніших випадках, щоб зберегти здоров’я людини, потрібне оперативне втручання. Це важливий та іноді невід’ємний крок на шляху до одужання. Хірургія – це не просто скальпель і шов. Це знання, досвід, інтуїція, помножені на щире бажання допомогти. Це майстерність, що рятує життя. В руках хірурга — життя людини. Це не просто професія, це покликання.

Про оперативне лікування в Лікувально-діагностичному центрі «Клініка святого Луки», єдиної в Україні багатопрофільної клініки з широким спектром медичних послуг, засновником якої є Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ, ми поспілкувалися з паном Володимиром Іванишиним, завідувачем хірургічного стаціонару медичного закладу.

«Хірургічне відділення ЛДЦ «Клініки святого Луки» — це поєднання професіоналізму лікарів з сучасною діагностичною та операційною базою. Налагоджена робота наших лікарів та дотримання стандартів доказової медицини дозволяють вирішувати найскладніші хірургічні завдання», — розповідає медик.

Як зазначає Володимир Іванишин, хірургічне відділення «Клініки святого Луки» – це перш за все команда професіоналів, хірургів з багаторічним досвідом роботи, а також забезпечення новітнім обладнанням провідних світових виробників, що дозволяє проводити малотравматичні операції з максимальною ефективністю.

– Які види хірургічних втручань проводяться у вашому відділенні?

– Якщо говорити про профільну орієнтацію хірургічного стаціонару клініки, то це:

· Абдомінальна хірургія (операції на органах черевної порожнини)

· Оперативна гінекологія

· Ендокринна хірургія

· Судинна хірургія

· Оперативна ортопедія-травматологія

· Оперативна урологія

· Оперативна проктологія

· Онкохірургія

· ЛОР хірургія

Хірургічні втручання виконуються малоінвазивним способом (лапароскопічно, артроскопічно, ендоскопічно), оскільки вони менш травматичні, легше переносяться, дозволяють значно скоротити період реабілітації та час перебування пацієнта у стаціонарі. У свою чергу, команда професіоналів та оснащення клініки дозволяють проводити термінові та планові операції різного ступеня складності.

– Знаємо, що «Клініка святого Луки» є закладом, який постійно допомагає соціально вразливим верствам населення. Чи передбачені у відділенні хірургії пільгові ціни для вразливих верств населення?

– За умовами наших соціальних проєктів діють пільгові ціни на консультації, діагностику, а також оперативне лікування за показаннями для пенсіонерів, людей з інвалідністю, військових, сімей загиблих воїнів та внутрішньо переміщених осіб.

У нас є власна лабораторія, поліклініка та відділення діагностичної радіології, що дозволяє провести передопераційне обстеження в найкоротший термін — не виходячи за стіни клініки. Також ми забезпечуємо індивідуальний підхід та дбайливе ставлення на кожному етапі лікування. Комфортабельні палати, цілодобове піклування, збалансоване харчування після операції відповідно до індивідуальних потреб, все це покликане сприяти швидкому відновленню наших пацієнтів, — додає хірург.

Звертаючись до «Клініки святого Луки», можете бути впевнені, що ви в надійних руках досвідчених фахівців, які зроблять усе можливе, щоб зберегти ваше здоров’я.

Розмовляла Марія ІВАНЦІВ