Італієць закінчив університет у 96 років та планує вступати на магістратуру

0
45

Чоловік завжди хотів отримати вищу освіту, але зміг зробити це лише на пенсії.

В Італії 96-річний чоловік став найстаршим випускником вузу. Він з відзнакою закінчив Університет Палермо і отримав ступінь бакалавра з філософії.

Про це повідомляє видання НЗ з посиланням на ТСН.

Джузеппе Патерно почав замислюватися про отримання вищої освіти ще в дитинстві, яке він провів на Сицилії в 1930 роках. На заваді стали злидні, війна і необхідність допомагати сім’ї.

“Можливість навчатися завжди була моїм головним прагненням, але сім’я не могла оплатити моє освіту. Нас було багато і ми були дуже бідні “, – розповів він.

Патерно, старший із семи братів і сестер, почав працювати в дитинстві, допомагаючи батькові на пивоварному заводі в Палермо. У липні 1943 року, коли союзні війська висадилися на Сицилії, він вступив на службу телеграфістом в італійську армію.

скриншот з відео
Після війни чоловік почав працювати на залізниці. “Я не був в захваті від своєї роботи, але до того моменту я був одружений і мав утримувати сім’ю”, – розповів Патерно. Однак від мрії про освіту він не відмовився – в 31 рік отримав атестат, закінчивши вечірню школу.

Мрія вчитися в університеті не покидала чоловіка, і 2017 року він вступив на факультет філософії та історії Університету Палермо.

Я вставав о сьомій ранку, щоб вчитися. Виконував завдання на старій машинці. Вдень відпочивав, а ввечері знову займався
каже Патерно.

Зараз Патерно планує вступити до магістратури. Він каже, що “генетика на його боці”, бо його мати прожила до 100 років і значить у нього ще є трошки часу.