«Церква в потребі»: Україні потрібна духовна, не лише матеріальна підтримка

0
10

У неділю, 2 червня 2024 р., завершується візит в Україну представників міжнародної благодійної організації «Допомога Церкві в потребі». Від початку повномасштабної війни ця Папська фундація, що має представництва у 23 країнах світу, активно підтримує католицькі спільноти, які служать у виснаженій війною країні.

Про це пише українська редакція Vatican News.

За словами Реґіни Лінч, виконавчого директора товариства, зростає потреба у підтримці тих, хто травмований війною. «Ми вже багато років підтримуємо священиків, черниць та кандидатів до священства в Україні. Сподіваємося, що в нинішній ситуації вони нестимуть допомогу людям, які постраждали від травм війни. Під час нашого візиту в Україну ми помічаємо в багатьох місцях потребу в підтримці вже не тільки на матеріальному рівні, але дедалі частіше і на психологічно-духовному», – розповіла вона.

Це підтверджують слова сестри Єроніми Конрацької, яка вже багато років допомагає жінкам вулиці, а зараз очолює Альбертинський жіночий притулок у Львові. « Дедалі більше людей переживають трагедію втрати своїх близьких. Жінки, які пережили смерть чоловіка, батька чи сина, не завжди здатні піднятися самотужки. Вони потребують нашої підтримки та близькості», – підкреслює черниця.

Діяльність «Допомоги Церкві в потребі», як зазначає Реґіна Лінч, це не лише матеріальна підтримка, але й молитовний ланцюг. «Варто пам’ятати, – наголошує вона, – що багато наших жертводавців окрім матеріальної підтримки декларують свою духовну підтримку. По всьому світу вони моляться за мир в Україні і просять у Бога благодаті для зцілення людей від різних травм, завданих війною».

Делегація товариства, до якої входять представники різних національних осередків з різних частин світу, проводить зустрічі у Львові та Києві, знайомлячись з різними формами діяльності римо-католицької та греко-католицької Церков в Україні.